maandag 20 februari 2012

Vaseline 10 tips

Iedereen onder jullie kent Vaseline (petrolium jelly) wel. Maar waar dient het voor?
Ik zal jullie in dit artikel vertellen waarvoor ik het gebruik en enkele tips bij het gebruik van Vaseline.
Vaseline is vet en het bevat geen parfum. Het is dus uiterst geschikt om op je huid te gebruiken. Het vet houdt de huid namelijk soepel en omdat er geen parfum in zit prikt het niet in wondjes en veroorzaakt het geen allergische reacties. Hier lees je hoe ik hem gebruik:

  1. Als lippenbalsem: doe een beetje vaseline in een potje of koop de vaseline lippenbalsem. Vaseline geeft je heerlijk zachte lippen en een glossy finish. Je kan hem dus ook perfect als lipgloss gebruiken. Als je lippen gescheurd zijn kan je voor je gaat slapen en laagje Vaseline op je lippen aanbrengen en de restjes er 's morgens afwassen. Je zult zien dat ze weer zacht zijn als je opstaat.
  2.  
  3. Als wenkbrauwgel: neem een klein beetje op je vingertoppen en smeer dit over je wenkbrauwen OF je kan met een oud mascaraborsteltje door het potje gaan en je werkbrauwen 'kammen'. Ze worden iets donkerder van kleur en zullen de hele dag in model blijven.
  4.  
  5. Tegen haarverfresten: Wanneer je je haar donkerder verft kan het zijn dat je zo'n lelijke rand om je haargrens heen krijgt. Dit is normaal maar hij is er moeilijk vanaf te krijgen. Als je eerst even wat Vaseline rond de haargrens smeert alvorens te kleuren kan je de verfresten er zo afvegen.

Dit zijn de 3 tips die ik zelf het meest gebruik. Maar hier volgen er nog een paar goeie:

4.  Nagellak potje: smeer Vaseline op de rand van je nagellakpotje, zo voorkom je dat de dop gaat vasplakken.

5. Nagels: smeer wat Vaseline op je handen en rond je nagelriemen. Als je geen nagellak op hebt kan je hem ook op je nagelplaat smeren. Hiermee voorkom je broze nagels die vlug scheuren.

6. Wimpers: Men zegt dat Vaseline je wimpers voller zou maken. Of dit echt helpt betwijfel ik maar ik weet wel dat een dun laagje voor je mascara ervoor zorgt dat je wimpers niet aan elkaar gaan plakken.

7. Haarpunten: Heb je gespleten haarpunten? Door er een (heel) klein beetje Vaseline in te smeren zullen ze er weer gezond uitzien en mooi glanzen.

8. Oogschaduwbasis: heb je geen oogschaduwprimer of is hij op dan kan je hier ook Vaseline voor gebruiken. Je oogschaduw zal beter blijven zitten en de kleuren zullen intenser zijn.

9. Oogmake-up reiniger: Vele sterren zweren bij Vaseline als oogmake-up reiniger. Hij zou niet alleen gemakkelijk eyeliner en mascara verwijderen maar ook nog eens rimpers tegengaan.

10. Droge huid: Of je nou last hebt van droge ellebogen, handen, voeten of een droge neus na een verkoudheid. Beetje Vaseline erop en je zult zien dat je huid binnen no-time weer zacht en gehydrateerd zal aanvoelen.


Dit waren mijn 10 tips, als jullie nog tips hebben of deze tips ook gebruiken hoor ik het graag!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten